Translate

dilluns, 16 de març del 2020

ENS PREPAREM PER LA QUARENTENA...!

BON DIA NINS I NINES!






AVUI, 
DILLUNS 16 DE MARÇ
VOS PROPOSAM UNA SÈRIE DE JOCS PER PODER COMENÇAR A PREPARAR-NOS PER TOTS AQUESTS DIES QUE ESTAREM A CASITA!






  1. VERITAT QUE ENYORAU LA PLASTILINA DE CLASSE...? A MÉS, FEIA DIES QUE NO JUGÀVEM! BE IDÒ, AQUÍ VOS DEIX UNA RECEPTA D'UNA PLASTILINA FETA AMB PASTA DE SAL, QUE SEGUR VOS ENCANTARÀ!

    I així, papis i mamis, teniu un recurs més per fer servir al llarg de tot aquest temps i que facin joc lliure!


FARINA 
SAL               ⭆     (les mateixes quantitats de les tres)
AIGUA


OLI                ⤍     (és per a que no s'aferri massa i quedi molt dura, 
                                   així que a ull, entre 1 o 2 cullerades)

COLORANT     ⤍     (si no en tenim, no passa res! serà una 
                                   plastilina blanca preciosa!)


QUAN ACABEU DE FER LA VOSTRA PLASTILINA, PENSAU QUE HO HEU DE RECOLLIR MOLT BÉ TOT, FER NET I COL·LOCAR TOTS ELS INSTRUMENTS QUE HEU FET SERVIR I, MOLT IMPORTANT, GUARDAR LA VOSTRA PLASTILINA A UN RECIPIENT AMB TAPA! AIXÍ NO SE SECARÀ!


  • Famílies, amb aquesta proposta, s'intenta treballar, en primer lloc, la lectura, ja que han de ser ells i elles qui intentin llegir la recepta, amb paraules senzilles i curtes, ajudant-los sempre que ho necessitin, és clar!
  • D'altra banda, es treballen i repassen també els nombres d'una xifra i les unitats de mesura no convencionals. Per exemple, si volem treballar nombres més alts, triarem un recipient més petit, una cullera, etc. però si consideram que el nostre boix o boixa necessita repassar nombres més petits, ho farem amb un tassó o una tassa. De la mateixa manera, si consideram que ja estan preparats i preparades, també podem fer servir les unitats de mesura convencionals a través d'una bàscula o recipient mesurador. Pensau que només és important que les quantitats siguin les mateixes. Vos deixo un exemple:


                             
  • També treballam l'escriptura, ja que són ells i elles mateixes qui ha d'escriure la recepta amb les mesures que heu triat (tasses, culleres, grams...).
  • A més, una vegada feta, es treballa la motricitat fina, la creativitat i les diferents sensacions perceptives, ja que es tracta d'una textura i olor que, al menys a classe, mai havíem treballat.


    2. DESPRÉS D'HAVER FET AQUESTA PLASTILINA TAN XULA, PODEU JUGAR AMB ELLA TOOOOT EL TEMPS QUE NECESSITEU I FINS QUE ELS MAJORS VOS DIGUIN QUE JA TOCA ACABAR!


    3. COM CADA DIA, TAMPOC VOS OBLIDEU DE PRACTICAR LES NOSTRES RESPIRACIONS I SA POSTURA DE IOGA PER CALMAR-NOS I PODER SEGUIR JUGANT I TREBALLANT BÉ. LA PODEU FER ARA, MÉS TARD, ABANS D'ANAR-VOS A DORMIR... O LES TRES VEGADES! SEGUR QUE VOSALTRES PODEU ENSENYAR-LI ALS VOSTRES FAMILIARS COM SE FA! RECORDAU: PRIMER ENS SEIEM BÉ, ESQUENES RECTES, ESPATLLES CAP A DARRERA, ULLS TANCATS I RESPIRAM BEN PROFUND... AQUÍ VOS DEIXO LA POSTURA D'AVUI I RECORDAU, NO ENS HA DE FER MAL I NECESSITEM MOLTA CONCENTRACIÓ! QUAN HEM ACABAT, PODEM FER LA POSTURA DE RELAX I SENTIR BÉ EL SILENCI I LA NOSTRA RESPIRACIÓ.

                                 


    3. TAMPOC VOS OBLIDEU DE FER LA PROPOSTA QUE ENS HA ENVIAT NA SARITA!

    4. FINALMENT, NO SE VAL ACABAR EL DIA SENSE CONTAR UN CONTE! UN QUE VOS AGRADI MOLT, MOLT!

    5. AY! QUE SE M'OBLIDAVA! PENSAU EN RENTAR-VOS MOLT, MOLT LES MANS PER LLEVAR-VOS EL CORONAVIRUS QUE ELS VOSTRES FAMILIARS VOS HAGIN PINTAT DE BON MATÍ!






ESPERO QUE VOS HO PASSEU MOLT, MOLT BÉ!

DEMÀ VOS ENVIO MÉS COSETES!

UNA ABRAÇADA BEEEEEEN FORTA!!!!

SARA.




Famílies, vos recomano seguir una rutina amb els petits i petites cada dia. Per exemple, podeu seure amb ells a una hora determinada, mirar el Bloc junts i apuntar-vos a un paper, o una pissarreta si en teniu, tot el que fareu durant el dia o fins a l'hora de dinar. D'aquesta manera, els menuts podran conéixer el que passarà després o quines opcions de joc tenen i seran més autònoms i capaços d'autoregular-se a ells i elles mateixes, així com a estructurar una miqueta millor el temps (que se fa taaaaaaan llarg a dintre de casa) dins dels seus capets!



Sort!!








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada